Tavuk Suyu Çorbası
Malzemeler
- 1 bütün tavuk (tercihen organik)
- 2 litre su
- 1 soğan, iri parçalara bölünmüş
- 2 havuç, iri doğranmış
- 2 kereviz sapı, iri doğranmış
- Tuz ve karabiber
- Arzuya göre taze maydanoz veya dereotu
Hazırlanışı
Tavuğu geniş bir tencereye alın, su ekleyin.
Sebzeleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 2–3 saat boyunca pişirin.
Tavuğu çıkarıp didikleyin, dilerseniz sebzeleri de ekleyerek servis edin.
Taze otlarla süsleyerek çorbayı servis edin.
İpucu: Bu çorba hem soğuk algınlığı riskini azaltır hem de doğal bir bağışıklık desteği sunar.

Yorumlar
Yorum Gönder