Isparta'dan Yemek Tarifleri
Oğmaç Çorbası
Malzemeler- 2 su bardağı buğday unu
- 1 çay bardağı et suyu
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 10 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin.
Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın.
Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin.
Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın.
Samsa Tatlısı
Malzemeler:
- 200 gr milföy hamuru
- 1/2 su bardağı toz badem
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta beyazı
Şurubu için:
- 3.5 kahve fincanı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir kapta badem, şeker ve yumurta beyazı karıştırılır. Milföy hamuru 2 mm kalınlığında açılıp, hazırlanan bademli karşım ortasına uzunlamasına yayılır.
Hamur rulo şeklinde sarılır. 45 dakika dinlendirilen hamur küçük parçalar halinde kesilir, tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
Diğer tarafta şeker, su ve limon suyu ile şurup hazırlanır. Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine şurup dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder