Ana içeriğe atla

Soğanlı Pizza

 

Soğanlı Pizza 

Malzemeler: 

Soğanlı karışım: 

  • 4 adet orta boy soğan 
  • 1 yumurta 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 3 yemek kaşığı mısır unu 
  • 2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hamur: 
  • 1 paket Dr. Oetker Pizza Un 
  • 1-1,5 çay bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 

Hazırlanışı: 

Soğanlı karışım: 

Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Hamur: 

Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın. Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün. Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin. 

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika 

Kaşarlı Dilimler 

Malzemeler: 

Hamur:

5 su bardağı un 

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 

1 tatlı kaşığı tuz 

200 g margarin 

1 yumurta 

1,5 çay bardağı süt 

Üzeri için: 

1 yumurta sarısı 

1 su bardağı kaşar rendesi 

Hazırlanışı: 

Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin. Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin. Yumurtayı çırpıp ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

Artvin'den Yemek Tarifleri

 Artvin'den Yemek Tarifleri Yöresel yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında Ağartı denilen süt ve süt mamüllerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. Yörede yetişen sebze ve kır otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır. Hamur işlerinde; hinkel, cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır. Hinlek ve cergebas denilen hamur yiyecekler çevreye özgüdür. Topluca yapılan “harfana”larda ve ziyaretlerde taze etlerle ve ağaç şişlerle hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. Ayrıca köylerde kışlık kavurma yapıp saklanır. Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. Çorbalardan “püşürük” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesimin...

Uskumru Dolması

Uskumru Dolması  Gedikli meyhaneler açısından özel bir anlamı olan (Unutma beni dolması) evladiyelik meze.  Uskumrunun baharatlı pirinç harcıyla doldurulmasıyla yapılır.  Önce soğanlar doğranır, bir kaşık tuzla kısık ateşte kendi koyuverdiği suyla pişirilir, sonra bir bardak zeytinyağı ile kavrulur. Soğanın içine sırayla dolmalık üzüm, çamfıstığı, karabiber, tarçın, yenibahar ve maydanoz kıyılır, soğumaya bırakılır.  Elde hafif hafif mıncıklanan balığın kılçığı, kuyruk kökünden çıt diye kırılır. Aynı işlem ense kökünde de yapılır, yakasından tutulan orta kılçık çekilir, çıkarılır. Balıklara iç malzemesi doldurulur, siyah bir iplik geçirilmiş yorgan iğnesiyle balığın karnı dikilir.  Uskumrular önce una, sonra bir fiske tuzla çırpılmış yumurtaya batırılır. İyice ısınan yağda kızartılır. Biraz soğuduktan sonra siyah ipliklerinden ayrılan dolmalar servise hazır olur.  TAKUHİ TOVMASYAN Uskumru Sırtı mavi, siyah, beyaz, yeşil renkli, menevişli, karnı beyaz, füzey...