Ana içeriğe atla

YÖRE YEMEKLERİ LİSTESİ

 YÖRE YEMEKLERİ LİSTESİ 

Ispanaklı veya Etli Kömbe 

Çingene Kebabı 

Karakuş Adıyaman Tavası 

Burma Tatlısı 

Sakala Çarpan Çorbası 

Özbek Pilavı 

Ağzı Açık Fırma Baklavası 

Gosteberg Buğulama 

Selekli Saç Kavurma 

Abdigör Köftesi 

Bamya Çorbası 

Çiğleme 

Mumbar - İşkembe 

Hasuda (tatlı) 

Kalbura Bastı 

Ankara Tavası 

Sebzeli Bulgur Pilavı 

Kulaklı Çorba 

Antalya Piyazı 

Çökelekli Biber Dolması 

Hibeş

Kuru fasulyeli kesme çorba 

Herisa Pum Pum Çorbası 

Yumurtalı Isput 

Galacoş Büzme Tatlısı 

Nohutlu Mantı 

Tutmaç Çorbası 

Mastuva Çoban Kavurma 

Mantar sote 

Asma yaprağında sardalye 

Peynir Helvası 

Yoğurtlu kavurma 

Hoşmerim (tatlı) 

Zeytinyağlı pırasa dolması 

Keşkek 

İskilip Dolması 

Çatal Aşı Patlıcan 

Kebap Kuzu Kapama 

Arapaşı 

Patlıcan meftunesi

etli dolma 

İçli köfte 

Ciğer Tava 

Ciğer Sarması 

Elbasan tava 

Harput köftesi 

Keşkek 

Sırın Gasefe 

Çağ kebabı 

Den Çorbası 

Cevizli kadayıf dolması 

Patlıcan Kebabı 

Isırganotu çorbası 

Fasulye dible 

Hamsi böreği 

Kuşburnu Çorbası 

Kuzu etli patlıcan söğürme 

Yörük kebabı 

Tahinli patlıcan 

Samsa Tatlısı 

Bakla fava 

Lakerda

Beyinli Beykoz kebabı 

Tere çorbası 

İzmir köfte 

Radika salatası 

Arabaşı Çorbası 

Ciba Dolması 

Hörre Kızılcık tarhana çorbası 

Pırasa dolması 

Pirinçli mantı 

Kesme çorba 

Kağıtta pastırma 

Havleter Kuzu kapama 

Toyga çorbası 

Tırşik 

Çakıldaklı Arabaşı Madımak 

Testi Kebabı 

Mengen Pilavı 

Siron


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

Aksaray'dan Yemek Tarifleri

 Aksaray'dan Yemek Tarifleri  Aksaray’da hububat üretiminin geniş bir alana yayılmış olması ile bundan yapılan yiyecekler, hayvancılığın gelişmiş olması dolayısı ile yemek kültürüne yansımış, bamya çorbası, çörek, şepe, erişte, kuskus, mayalı, dolma mantı, soğanlama, çiğleme,sarığıburma, höşmerim bilinen yöresel yemeklerdir. Helvadere kasabasının da alabalıkları lezzetleriyle ünlüdür.  Aksaray'dan Yemek Tarifleri  Bamya Çorbası  Malzemeler:  250 gr. bamya,  200 gr. et,  1 adet soğan, 1 domates,  1 yemek kaşığı salça,  1 limon  Hazırlanışı:  Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir. Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.  Çiğleme  Malzemeler:  500 gr. un,  2 bardak su, ...

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...