Ana içeriğe atla

YÖRE YEMEKLERİ LİSTESİ

 YÖRE YEMEKLERİ LİSTESİ 

  • Ispanaklı veya Etli Kömbe 
  • Çingene Kebabı 
  • Karakuş Adıyaman Tavası 
  • Burma Tatlısı 
  • Sakala Çarpan Çorbası 
  • Özbek Pilavı 
  • Ağzı Açık Fırma Baklavası 
  • Gosteberg Buğulama 
  • Selekli Saç Kavurma 
  • Abdigör Köftesi 
  • Bamya Çorbası 
  • Çiğleme 
  • Mumbar - İşkembe 
  • Hasuda (tatlı) 
  • Kalbura Bastı 
  • Ankara Tavası 
  • Sebzeli Bulgur Pilavı 
  • Kulaklı Çorba 
  • Antalya Piyazı 
  • Çökelekli Biber Dolması 
  • Hibeş
  • Kuru fasulyeli kesme çorba 
  • Herisa Pum Pum Çorbası 
  • Yumurtalı Isput 
  • Galacoş Büzme Tatlısı 
  • Nohutlu Mantı 
  • Tutmaç Çorbası 
  • Mastuva Çoban Kavurma 
  • Mantar sote 
  • Asma yaprağında sardalye 
  • Peynir Helvası 
  • Yoğurtlu kavurma 
  • Hoşmerim (tatlı) 
  • Zeytinyağlı pırasa dolması 
  • Keşkek 
  • İskilip Dolması 
  • Çatal Aşı Patlıcan 
  • Kebap Kuzu Kapama 
  • Arapaşı 
  • Patlıcan meftunesi
  • etli dolma 
  • İçli köfte 
  • Ciğer Tava 
  • Ciğer Sarması 
  • Elbasan tava 
  • Harput köftesi 
  • Keşkek 
  • Sırın Gasefe 
  • Çağ kebabı 
  • Den Çorbası 
  • Cevizli kadayıf dolması 
  • Patlıcan Kebabı 
  • Isırganotu çorbası 
  • Fasulye dible 
  • Hamsi böreği 
  • Kuşburnu Çorbası 
  • Kuzu etli patlıcan söğürme 
  • Yörük kebabı 
  • Tahinli patlıcan 
  • Samsa Tatlısı 
  • Bakla fava 
  • Lakerda
  • Beyinli Beykoz kebabı 
  • Tere çorbası 
  • İzmir köfte 
  • Radika salatası 
  • Arabaşı Çorbası 
  • Ciba Dolması 
  • Hörre Kızılcık tarhana çorbası 
  • Pırasa dolması 
  • Pirinçli mantı 
  • Kesme çorba 
  • Kağıtta pastırma 
  • Havleter Kuzu kapama 
  • Toyga çorbası 
  • Tırşik 
  • Çakıldaklı Arabaşı Madımak 
  • Testi Kebabı 
  • Mengen Pilavı 
  • Siron


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

Artvin'den Yemek Tarifleri

 Artvin'den Yemek Tarifleri Yöresel yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında Ağartı denilen süt ve süt mamüllerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. Yörede yetişen sebze ve kır otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır. Hamur işlerinde; hinkel, cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır. Hinlek ve cergebas denilen hamur yiyecekler çevreye özgüdür. Topluca yapılan “harfana”larda ve ziyaretlerde taze etlerle ve ağaç şişlerle hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. Ayrıca köylerde kışlık kavurma yapıp saklanır. Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. Çorbalardan “püşürük” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesimin...

Uskumru Dolması

Uskumru Dolması  Gedikli meyhaneler açısından özel bir anlamı olan (Unutma beni dolması) evladiyelik meze.  Uskumrunun baharatlı pirinç harcıyla doldurulmasıyla yapılır.  Önce soğanlar doğranır, bir kaşık tuzla kısık ateşte kendi koyuverdiği suyla pişirilir, sonra bir bardak zeytinyağı ile kavrulur. Soğanın içine sırayla dolmalık üzüm, çamfıstığı, karabiber, tarçın, yenibahar ve maydanoz kıyılır, soğumaya bırakılır.  Elde hafif hafif mıncıklanan balığın kılçığı, kuyruk kökünden çıt diye kırılır. Aynı işlem ense kökünde de yapılır, yakasından tutulan orta kılçık çekilir, çıkarılır. Balıklara iç malzemesi doldurulur, siyah bir iplik geçirilmiş yorgan iğnesiyle balığın karnı dikilir.  Uskumrular önce una, sonra bir fiske tuzla çırpılmış yumurtaya batırılır. İyice ısınan yağda kızartılır. Biraz soğuduktan sonra siyah ipliklerinden ayrılan dolmalar servise hazır olur.  TAKUHİ TOVMASYAN Uskumru Sırtı mavi, siyah, beyaz, yeşil renkli, menevişli, karnı beyaz, füzey...