Ana içeriğe atla

Zeytin Yağlı Biber Dolma

Zeytin Yağlı Biber Dolma 

Mutfak: Türk 

Süre: 40-60dk 

MALZEMELER 

  • Dolmalık biber:10 ad(orta boy) 
  • Pirinç:400gr 
  • Soğan:600gr 
  • Zeytin yağı:400ml 
  • Karabiber:25 
  • Tarçın:25gr 
  • Yeni bahar:20gr 
  • Şeker:50gr Tuz:70gr 
  • Kuş üzümü:50gr 
  • Dolma fıstığı:50gr
  • Domates: kapak için

YAPILIŞ TARİFİ 

Dolmalarımızı açalım ve iyi yıkayalım. Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp 200ml yağla kavurmaya başlayalım en az bir saat kısık ateşte kavurmanız lazım soğanlar olsün ve altından daha sarı olsun.

Soğanlar kavrulduktan sonra pirincimizi ekleyelim 15 dakika soğanların suyunu çekene kadar kavuralım bu arada unutmayalım 600ml kadar sıcak suya ihtiyacımız var.

Kuş üzümlermizi ılık suyla ıslatıp şişirelim. Dolma fıstıklarımızıda aynı işlemi uygulayalım ama dolma fıstığıızı ayrı bir tavada kavuralım kahverengi bir renk alana kadar sırasıyla baharatlarımızı ekleyip birazdaha kavuralım.

Şeker olduğu için tenceremize pirinçler yapışır korkmayın normaldir. Artık suyunuda verip ağzını kapatalım kısa bir süre kaynatalım.Yarım saat dinlendirelim dolma fıtıklarını iç soğuduktan sonra atalım.

Dolma içimiz soğuduktan sonra maydonozlarımızı ince ince doğrayıp karıştıralım ve çigden kalan 200ml yağımızın 100ml içine karıştıralım ve dolmalarımızı dolduralım domateslerden yapılan kapakları da koyalım ve bir tepsiye dizelim. 

Dolmanın serbetini hazırlayalım 1lt suya kalan yağımızı 100 ml biraz tuz biraz şeker ekleyip kaynatıp tepsiye dizdiğimiz dolmarın üzerine dökelim ve ağzı kapalı bir şekilde 25-30 dak fırında kaynatalım ve sonra ağzını açım 15 dk açık fırında pişirelim kızartalım. AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

Aksaray'dan Yemek Tarifleri

 Aksaray'dan Yemek Tarifleri  Aksaray’da hububat üretiminin geniş bir alana yayılmış olması ile bundan yapılan yiyecekler, hayvancılığın gelişmiş olması dolayısı ile yemek kültürüne yansımış, bamya çorbası, çörek, şepe, erişte, kuskus, mayalı, dolma mantı, soğanlama, çiğleme,sarığıburma, höşmerim bilinen yöresel yemeklerdir. Helvadere kasabasının da alabalıkları lezzetleriyle ünlüdür.  Aksaray'dan Yemek Tarifleri  Bamya Çorbası  Malzemeler:  250 gr. bamya,  200 gr. et,  1 adet soğan, 1 domates,  1 yemek kaşığı salça,  1 limon  Hazırlanışı:  Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir. Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.  Çiğleme  Malzemeler:  500 gr. un,  2 bardak su, ...

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...