Ana içeriğe atla

Zeytin Yağlı Biber Dolma

Zeytin Yağlı Biber Dolma 

Mutfak: Türk 

Süre: 40-60dk 

MALZEMELER 

  • Dolmalık biber:10 ad(orta boy) 
  • Pirinç:400gr 
  • Soğan:600gr 
  • Zeytin yağı:400ml 
  • Karabiber:25 
  • Tarçın:25gr 
  • Yeni bahar:20gr 
  • Şeker:50gr Tuz:70gr 
  • Kuş üzümü:50gr 
  • Dolma fıstığı:50gr
  • Domates: kapak için

YAPILIŞ TARİFİ 

Dolmalarımızı açalım ve iyi yıkayalım. Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp 200ml yağla kavurmaya başlayalım en az bir saat kısık ateşte kavurmanız lazım soğanlar olsün ve altından daha sarı olsun.

Soğanlar kavrulduktan sonra pirincimizi ekleyelim 15 dakika soğanların suyunu çekene kadar kavuralım bu arada unutmayalım 600ml kadar sıcak suya ihtiyacımız var.

Kuş üzümlermizi ılık suyla ıslatıp şişirelim. Dolma fıstıklarımızıda aynı işlemi uygulayalım ama dolma fıstığıızı ayrı bir tavada kavuralım kahverengi bir renk alana kadar sırasıyla baharatlarımızı ekleyip birazdaha kavuralım.

Şeker olduğu için tenceremize pirinçler yapışır korkmayın normaldir. Artık suyunuda verip ağzını kapatalım kısa bir süre kaynatalım.Yarım saat dinlendirelim dolma fıtıklarını iç soğuduktan sonra atalım.

Dolma içimiz soğuduktan sonra maydonozlarımızı ince ince doğrayıp karıştıralım ve çigden kalan 200ml yağımızın 100ml içine karıştıralım ve dolmalarımızı dolduralım domateslerden yapılan kapakları da koyalım ve bir tepsiye dizelim. 

Dolmanın serbetini hazırlayalım 1lt suya kalan yağımızı 100 ml biraz tuz biraz şeker ekleyip kaynatıp tepsiye dizdiğimiz dolmarın üzerine dökelim ve ağzı kapalı bir şekilde 25-30 dak fırında kaynatalım ve sonra ağzını açım 15 dk açık fırında pişirelim kızartalım. AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...

Füme Balık Tabağı Nasıl Hazırlanır

Malzeme: 1 dilim somon füme  1 dilim mersin füme  1 dilim lakerda  4 adet sardalya tuzlama  4 sap dereotu  2 adet salatalık  2 adet domates  4 adet marul yaprağı  4 ince dilim rokfor peyniri Yapılışı: Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yaprağı ile birlikte tabakların ortasına koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapın. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiğiniz lakerda ve tuzlu balığı yıkayıp tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyağı ile limon ilave edin. Balıkları domatesin etrafına dizin. Aralarına soyulup dilimlenmiş salatalıkları ve dereotlarını yerleştirip süsleyin. Tabağın bir kenarına da bir ince dilim rokfor peynirini yerleştirin ve soğuk servis yapın.