Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Mutfak:
Türk Süre: 40-60 dk
MALZEMELER
- Barbunya: 500 gr
- Zeytin yağı: 150 ml
- Soğan:200gr
- Patates:2 ad. (minik küp)
- Havuç: (minik küp)
- 5 diş sarımsak
- Tuz,
- Şeker,
- Salça: 75 gr
YAPILIŞ TARİFİ
Barbunyalarımızı bir gün önceden ıslatalım ve iyice yıkıyalım. Soğanlarımızı minik minik doğruyalım ve z.y kavuralım tamamiyle altın sarısı oluncaya kadar ve havuçlarımızı,ekleyelim ve salçamızı, suyumuzu ekleyip ağır ateşte kaynatalım.
Bu arada barbunyalarımızı ayrı bi tencerede kaybatalım ve piştikten sonra üzerine sıcak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasın.
Barbunyalar piştikten sonra yaptığımız pilaki sosuna atalım ve kaynatalım ardından patatesleri attıktan sonra bir taşım kaynatıp altıı kapatalım.
Hızlı suğutma yapmamız gerekir tenceremizi buz kalıbının üstne oturtup yavaş yavaş karıştırarak soğutalım. AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder