Bingöl'den Yemek Tarifleri
Tutmaç Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr. Un
- 1 kg. yoğurt
- 2 baş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 200 gr. Kavurma
- Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz
Hazırlanışı:
Un biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır.
Mastuva
Malzemeler:
- 2 Kg. ayran
- 250 gr. Pirinç
- 125 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
Pirinç yıkandıktan sonra geniş bir tencereye konur. Ayran ilave edilir, karıştırılarak normal yanan ocağa konur. Ayranın bozulmaması için kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi bırakılarak katı hale gelinceye kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder