Sade Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- isteğe bağlı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Genişçe olan çelik tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağımızı koyuyoruz. Yağımızı yakmadan kızdırıyoruz.
Soğanı dilediğimiz şekilde doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Soğan iyice ölünce bir tatlı kaşığı domates salçasını tencereye koyuyoruz.
Salçayı yakmadan kavuruyoruz.
Ardından kuru fasulyeyi tencereye aktarıyoruz.
Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip orta hararetli ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Bu sırada yarım limonun suyunu ekliyoruz.
Fasulyeler iyice yumuşadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
Tuzunu ayarlıyoruz.
Dilerseniz sıcak servis ederken toz, karabiber ve kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder