Ana içeriğe atla

Yemek İsimleri Listesi

Yemek İsimleri Listesi

Türk mutfağında 19 bin çeşit yemek bulunduğunu biliyor muydunuz? Ülke genelinde ise 40 ayrı çeşit mutfak vardır. Çeşit açısından bakıldığında ise Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep olarak belirlendi. Gaziantep mutfağı tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor.

A

• Abugannuc:

• Abugannuş kebabı:

• Acı filiz:

• Adana kebabı:

• Adana köfte:

• Ajvar:

• Akçaabat köftesi:

• Akhisar köftesi:

• Akıtma:

• Akide şekeri:

• Akkız:

• Alanya kebabı:

• Ali nazik:

• Ali nazik kebabı:

• Alt-üst böreği:

• Altı ezmeli tike kebabı:

• Amin çorbası:

• Analı kızlı:

• Analı kızlı köfte:

• Antep salatası:

• Arabaşı:

• Arap aşı:

• Armut tatlısı:

• Arpa şehriye çorbası:

• Aspurlu pilav:

• Aşure:

• Ayfa salatası:

• Ayranaşı:

• Ayva tatlısı:

• Ayvalı tas kebabı:

• Ayvalı yahni:

• Ayvalık tostu:



B


• Baba tatlısı:

• Babuko:

• Badem ezmesi:

• Bahçıvan çorbası:

• Bahçıvan kebabı:

• Bakla:

• Baklava:

• Balık çorbası:

• Balıkesir kaymaklısı:

• Balıkesir mantısı:

• Balıkesir pidesi:

• Balıkesir salçası:

• Bamya çorbası:

• Bandırma köfte:

• Bat:

• Batırık:

• Bazlama:

• Beğendili patlıcan kebabı:

• Beşamel sosu:

• Beyaz lahana salatası:

• Beyti kebabı:

• Beze:

• Bıldırcın kebabı:

• Biber dolması:

• Biber kebabı:

• Bici bici:

• Biftek:

• Biga köftesi:

• Biberde Yumurta

• Birlik köfte:

• Bisküvi:

• Bitlis köftesi:

• Bohça böreği:

• Bolu mengen köfte:

• Bolu orman kebabı:

• Bomonti kebap:

• Bonfile kebabı:

• Boranı:

• Bostona salatası:

• Boyoz:

• Bozbaş:

• Börek çorbası:

• Börülce:

• Buğu kebabı:

• Bulgur çorbası:

• Bulgur pilavı:

• Bulgur çorbaları:

• Bulgur salatası:

• Bükme:

• Bülbül yuvası:

• Büryan:

• Büryan pilavı:


C


• Cacık:

• Cadı pastası:

• Cağ kebabı:

• Cağırtlak kebabı:

• Calla:

• Cantık:

• Celtik kebabı:

• Cevizli çörek:

• Cevizli patlıcan salatası:

• Cevizli sucuk:

• Cezerye:

• Cılvır:

• Cıvıklı:

• Cızbız köfte:

• Ciğer sarma:

• Ciğer tava:

• Ciğerli kağıt kebabı:

• Cirgindiş:

• Civil peynir:

• Cizleme:

• Continental hardalı:

• Cordon bleu:


Ç


• Çağ kebabı:

• Çardak kebabı:

• Çatal aşı:

• Çekirdekli ekmek:

• Çeltik kebabı:

• Çerkez tavuğu:

• Çılbır:

• Çıplak börek:

• Çiçek ekmek:

• Çiftlik kebabı:

• Çiğ börek:

• Çiğ köfte:

• Çikolata:

• Çiroz:

• Çoban salatası:

• Çorba:

• Çökelek:

• Çökertme kebabı:

• Çömlek kebabı:

• Çöp kebabı:

• Çöp şiş kebabı:

• Çubuk turşu:



D


• Dalyan köfte:

• Damat dolması:

• Dijon hardalı:

• Dilber dudağı:

• Diyar köfte:

• Dolma:

• Domates dolması:

• Domatesli gözleme:

• Domatesli pirinç pilavı:

• Dizme patlıcan kebabı:

• Domates dolması:

• Dondurma:

• Döner:

• Döner kebabı:

• Dövme pilavı:

• Duxelles:

• Düğün çorbası:

• Düğür çorbası:

• Düğürcük çorbası:



E


• Ebegümeci:

• Ekler:

• Ekmek Dolması:

• Ekmek Kadayıfı:

• Ekşili:

• Ekşili Çorba:

• Ekşili Dolma:

• Ekşili Kış Dolması:

• Ekşili Köfte:

• Ekşili Ufak Köfte:

• Elbasan Tava:

• Elma Kompostosu:

• Emet Kebabı:

• Empanada:

• Enginarlı Yuva Kebabı:

• Erik Hoşafı:

• Erişte:

• Etli Ekmek:

• Etli Kuru Bamya:

• Etli Kuru Fasülye:

• Etli Nohut:

• Etli Patlıcan:

• Etli Pide:

• Etli Taze Fasulye:

• Ezo Gelin Çorbası:


F


• Fajita:

• Fasülye Çorbası:

• Fasulye Piyazı:

• Fava:

• Fener Çöp Şiş:

• Fetir:

• Fındık Köfte:

• Fırın Kebabı:

• Fırında Patlıcan Kebabı:

• Fırında Poşet Kebabı:

• Fırında Tavuklu Mantı:

• Fıstıklı Kebap:

• Firik Pilavı:

• Francala:


G


• Gavur Dağı Salatası:

• Gaziler Helvası:

• Gebol:

• Gelin Kebabı:

• Gencer Macunu:

• Germknödel:

• Goralı Sandviç:

• Göbete Böreği:

• Gölevez:

• Gönül Kebabı:

• Gözleme:

• Guakamole:

• Gulaç:

• Ğuliya:

• Güllaç:

• Güveç:


H


• Halil İbrahim Sofrası Kebabı:

• Halka Ekmek:

• Hamburger:

• Hamsi Buğulaması:

• Hamsi Çorbası:

• Hamsi Diblesi:

• Hamsi Izgara:

• Hamsi Köftesi:

• Hamsi Kuşu:

• Hamsi Tava:

• Hamsi Tuzlaması:

• Hamsili Börek:

• Hamsili Ekmek:

• Hamsili İçli Tava:

• Hamsili Pilav:

• Hamur Çorbası:

• Hardal:

• Harput Çorbası:

• Harput Köftesi:

• Hasan Paşa Köftesi:

• Hasıda:

• Haşhaşlı Nokul:

• Havuç Salatası:

• Havuçlu Gözleme:

• Havyar:

• Helise:

• Helle Aşı:

• Helva:

• Herle Çorbası:

• Hıngel:

• Hibeş:

• Hoşmerim:

• Humus:

• Hünkârbeğendi:


I


• Islama Köfte:

• Ispanak Çorbası:

• Ispanak Salatası:

• Ispanaklı Börek:

• Ispanaklı Gözleme:

• Ispanaklı Tandır Böreği:

• Ispanaklı Yufka Böreği:

• Izgara Köfte:


İ


• İç Pilav:

• İçli Adana Kebabı:

• İçli Köfte:

• İçli Patates Köftesi:

• İmam Bayıldı:

• İncik Kebabı:

• İncik Yahnisi:

• İncir Dolması:

• İncir Uyuşturması:

• İnegöl Köftesi:

• İrmik Helvası:

• İskeçe Köfte:

• İskender Kebabı:

• İskenderun Köfte:

• İskilip Dolması:

• İskilip Sirke Salatası:

• İskilip Tepsi Kebabı:

• İskilip Turşusu:

• İskilip Yaprak Sarması:

• İslim Köfte:

• İstanbul Pilavı:

• İstim Kebabı:

• İstim Kebap:

• İşkembe Çorbası:

• İzmir Köfte:


Eski 03-12-13, 09:15 #1
DeepSilence DeepSilence çevrimdışı
Varsayılan Yemek İsimleri Listesi
A

• Abugannuc:
• Abugannuş kebabı:
• Acı filiz:
• Adana kebabı:
• Adana köfte:
• Ajvar:
• Akçaabat köftesi:
• Akhisar köftesi:
• Akıtma:
• Akide şekeri:
• Akkız:
• Alanya kebabı:
• Ali nazik:
• Ali nazik kebabı:
• Alt-üst böreği:
• Altı ezmeli tike kebabı:
• Amin çorbası:
• Analı kızlı:
• Analı kızlı köfte:
• Antep salatası:
• Arabaşı:
• Arap aşı:
• Armut tatlısı:
• Arpa şehriye çorbası:
• Aspurlu pilav:
• Aşure:
• Ayfa salatası:
• Ayranaşı:
• Ayva tatlısı:
• Ayvalı tas kebabı:
• Ayvalı yahni:
• Ayvalık tostu:

B

• Baba tatlısı:
• Babuko:
• Badem ezmesi:
• Bahçıvan çorbası:
• Bahçıvan kebabı:
• Bakla:
• Baklava:
• Balık çorbası:
• Balıkesir kaymaklısı:
• Balıkesir mantısı:
• Balıkesir pidesi:
• Balıkesir salçası:
• Bamya çorbası:
• Bandırma köfte:
• Bat:
• Batırık:
• Bazlama:
• Beğendili patlıcan kebabı:
• Beşamel sosu:
• Beyaz lahana salatası:
• Beyti kebabı:
• Beze:
• Bıldırcın kebabı:
• Biber dolması:
• Biber kebabı:
• Bici bici:
• Biftek:
• Biga köftesi:
• Biberde Yumurta
• Birlik köfte:
• Bisküvi:
• Bitlis köftesi:
• Bohça böreği:
• Bolu mengen köfte:
• Bolu orman kebabı:
• Bomonti kebap:
• Bonfile kebabı:
• Boranı:
• Bostona salatası:
• Boyoz:
• Bozbaş:
• Börek çorbası:
• Börülce:
• Buğu kebabı:
• Bulgur çorbası:
• Bulgur pilavı:
• Bulgur çorbaları:
• Bulgur salatası:
• Bükme:
• Bülbül yuvası:
• Büryan:
• Büryan pilavı:

C

• Cacık:
• Cadı pastası:
• Cağ kebabı:
• Cağırtlak kebabı:
• Calla:
• Cantık:
• Celtik kebabı:
• Cevizli çörek:
• Cevizli patlıcan salatası:
• Cevizli sucuk:
• Cezerye:
• Cılvır:
• Cıvıklı:
• Cızbız köfte:
• Ciğer sarma:
• Ciğer tava:
• Ciğerli kağıt kebabı:
• Cirgindiş:
• Civil peynir:
• Cizleme:
• Continental hardalı:
• Cordon bleu:

Ç

• Çağ kebabı:
• Çardak kebabı:
• Çatal aşı:
• Çekirdekli ekmek:
• Çeltik kebabı:
• Çerkez tavuğu:
• Çılbır:
• Çıplak börek:
• Çiçek ekmek:
• Çiftlik kebabı:
• Çiğ börek:
• Çiğ köfte:
• Çikolata:
• Çiroz:
• Çoban salatası:
• Çorba:
• Çökelek:
• Çökertme kebabı:
• Çömlek kebabı:
• Çöp kebabı:
• Çöp şiş kebabı:
• Çubuk turşu:

D

• Dalyan köfte:
• Damat dolması:
• Dijon hardalı:
• Dilber dudağı:
• Diyar köfte:
• Dolma:
• Domates dolması:
• Domatesli gözleme:
• Domatesli pirinç pilavı:
• Dizme patlıcan kebabı:
• Domates dolması:
• Dondurma:
• Döner:
• Döner kebabı:
• Dövme pilavı:
• Duxelles:
• Düğün çorbası:
• Düğür çorbası:
• Düğürcük çorbası:

E

• Ebegümeci:
• Ekler:
• Ekmek Dolması:
• Ekmek Kadayıfı:
• Ekşili:
• Ekşili Çorba:
• Ekşili Dolma:
• Ekşili Kış Dolması:
• Ekşili Köfte:
• Ekşili Ufak Köfte:
• Elbasan Tava:
• Elma Kompostosu:
• Emet Kebabı:
• Empanada:
• Enginarlı Yuva Kebabı:
• Erik Hoşafı:
• Erişte:
• Etli Ekmek:
• Etli Kuru Bamya:
• Etli Kuru Fasülye:
• Etli Nohut:
• Etli Patlıcan:
• Etli Pide:
• Etli Taze Fasulye:
• Ezo Gelin Çorbası:

F

• Fajita:
• Fasülye Çorbası:
• Fasulye Piyazı:
• Fava:
• Fener Çöp Şiş:
• Fetir:
• Fındık Köfte:
• Fırın Kebabı:
• Fırında Patlıcan Kebabı:
• Fırında Poşet Kebabı:
• Fırında Tavuklu Mantı:
• Fıstıklı Kebap:
• Firik Pilavı:
• Francala:

G

• Gavur Dağı Salatası:
• Gaziler Helvası:
• Gebol:
• Gelin Kebabı:
• Gencer Macunu:
• Germknödel:
• Goralı Sandviç:
• Göbete Böreği:
• Gölevez:
• Gönül Kebabı:
• Gözleme:
• Guakamole:
• Gulaç:
• Ğuliya:
• Güllaç:
• Güveç:

H

• Halil İbrahim Sofrası Kebabı:
• Halka Ekmek:
• Hamburger:
• Hamsi Buğulaması:
• Hamsi Çorbası:
• Hamsi Diblesi:
• Hamsi Izgara:
• Hamsi Köftesi:
• Hamsi Kuşu:
• Hamsi Tava:
• Hamsi Tuzlaması:
• Hamsili Börek:
• Hamsili Ekmek:
• Hamsili İçli Tava:
• Hamsili Pilav:
• Hamur Çorbası:
• Hardal:
• Harput Çorbası:
• Harput Köftesi:
• Hasan Paşa Köftesi:
• Hasıda:
• Haşhaşlı Nokul:
• Havuç Salatası:
• Havuçlu Gözleme:
• Havyar:
• Helise:
• Helle Aşı:
• Helva:
• Herle Çorbası:
• Hıngel:
• Hibeş:
• Hoşmerim:
• Humus:
• Hünkârbeğendi:

I

• Islama Köfte:
• Ispanak Çorbası:
• Ispanak Salatası:
• Ispanaklı Börek:
• Ispanaklı Gözleme:
• Ispanaklı Tandır Böreği:
• Ispanaklı Yufka Böreği:
• Izgara Köfte:

İ

• İç Pilav:
• İçli Adana Kebabı:
• İçli Köfte:
• İçli Patates Köftesi:
• İmam Bayıldı:
• İncik Kebabı:
• İncik Yahnisi:
• İncir Dolması:
• İncir Uyuşturması:
• İnegöl Köftesi:
• İrmik Helvası:
• İskeçe Köfte:
• İskender Kebabı:
• İskenderun Köfte:
• İskilip Dolması:
• İskilip Sirke Salatası:
• İskilip Tepsi Kebabı:
• İskilip Turşusu:
• İskilip Yaprak Sarması:
• İslim Köfte:
• İstanbul Pilavı:
• İstim Kebabı:
• İstim Kebap:
• İşkembe Çorbası:
• İzmir Köfte:

K

• Kabak Bayıldı:
• Kabak Çiçeği Dolması:
• Kabak Dolması:
• Kabak Kış Böreği:
• Kabak Musakka:
• Kabak Tatlısı:
• Kabaklı Kebap:
• Kabaklı Yufka Böreği:
• Kabune Etli Pilavı:
• Kaburga Dolması:
• Kaburga Kebabı:
• Kaçamak:
• Kadayıf:
• Kadayıf Dolması:
• Kadınbudu Köfte:
• Kadınhanı Tahinli Pidesi:
• Kağıt Helvası:
• Kağıt Kebabı:
• Kahramanmaraş Dövme Dondurması:
• Kalamar Dolması:
• Kalbura Bastı:
• Kandil Şekeri:
• Kapaktan Çıkma:
• Kapama:
• Kapama Börek:
• Kapuska:
• Kar Helvası:
• Kara Lahana Çorbası:
• Karamel:
• Karanfilli Ekmek:
• Karnıbahar Musakka:
• Karnıyarık:
• Karsambaç:
• Kartalaç:
• Kastamonu Ekşili Pilavı:
• Katmer:
• Kavurma:
• Kavut:
• Kaygana:
• Kayganak:
• Kayısı Dolması:
• Kayısı Hoşafı:
• Kaymaçina:
• Kaymaklı Elmasiye:
• Kaysafa:
• Kayseri Köftesi:
• Kaz Dolması:
• Kazan Dibi:
• Kazan Kebabı:
• Kebap:
• Keçi Peyniri:
• Kelecoş:
• Kemal Paşa Tatlısı:
• Kemal Zade Kebabı:
• Kemeli Kıyma Kebabı:
• Kerebiç:
• Kereviz Dolması:
• Kestane Şekeri:
• Kestaneli Pilav:
• Keşkek:
• Keşkeği:
• Keşkül:
• Ketçap:
• Kete:
• Khinkal:
• Kırlı Kızartması:
• Kısır:
• Kış Türlüsü:
• Kıyma Kebabı:
• Kıymalı Bezelye:
• Kıymalı Gözleme:
• Kıymalı Ispanak:
• Kıymalı Kapuska:
• Kıymalı Tandır Böreği:
• Kıymalı Yufka Böreği:
• Kızılcık Şurubu:
• Kilis Kebabı:
• Kimçi:
• Kokoreç:
• Komposto:
• Koruk Salatası:
• Koruk Suyu:
• Koyun Kol Sarma:
• Köfteli Kebap:
• Kömbe:
• Köpük Helva:
• Köy Ekmeği:
• Köy Peyniri:
• Köy-Ev Baklavası:
• Köylü Çorbası:
• Kremalı Tas Kebap:
• Kulak:
• Kumpir:
• Kumru:
• Kuna:
• Kuru Dolma:
• Kuru Fasülye:
• Kuru Tarhana Hazırlanışı:
• Kuymak:
• Kuyu Kebabı:
• Kuzu Kapama:
• Kuzu Kulağı:
• Kuzu Şiş Kebabı:
• Künefe:
• Küp Peyniri:

L

• Lahana Salatası:
• Lahana Sarması:
• Lahmacun:
• Lavaş:
• Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı:
• Lazanya:
• Lepeli Etli Pilav:
• Lokma:
• Lokma Tatlısı:
• Lokum:

M

• Mafiş Tatlısı:
• Mahluta Çorbası:
• Makarna:
• Maklube:
• Manisa Kebabı:
• Mantar Çorbası:
• Mantarlı Ve Jambonlu Sıra Kebabı:
• Mantı:
• Manyas Peyniri:
• Marmelat Reçeli:
• Maş Çorbası:
• Maydonozlu Kebap:
• Mayonez:
• Mekik Böreği:
• Menemen:
• Mercimek Köftesi:
• Mercimek Pilavı:
• Mercimek Piyazı:
• Mercimekli Bükme Böreği:
• Mercimekli Ispanak Başı:
• Mercimekli Kabak:
• Mercimekli Mantı:
• Met Helvası:
• Mevlevi Pilavı:
• Meyhane Pilavı:
• Meyveli Pasta:
• Mırra:
• Midye Çorbası:
• Mihaliç Peyniri:
• Minci:
• Muhallebi:
• Musakka:
• Muzlu Jöleli Pasta:
• Müceddere:
• Mücver:
• Mücver Köfte:
• Mürdükaşı:

N

• Nabat:
• Nar Ekşisi:
• Nevzine:
• Nokul:
• Nohutlu Ekmek:
• Nohutlu Patlıcan Dolması:
• Nohutlu Püre Kebabı:

O

• Odun Köfte:
• Oğmaç Çorbası:
• Omacaşı:
• Omaç Helvası:
• Orman Kebabı:
• Oruk:

Ö

• Öküz Helvası:
• Örgülü Pilav:
• Örtülü Kebap:
• Özbek Pilavı:

P

• Palize:
• Papalina:
• Papaz Yahnisi:
• Pasta:
• Pastırma:
• Pastırmalı Kuru Fasülye:
• Pastırmalı Tarak Kebabı:
• Paşa Mantısı:
• Patates Çorbası:
• Patates Kebabı:
• Patates Köftesi:
• Patetes Püreli Kebap:
• Patates Salatası:
• Patlıcan Dolması:
• Patlıcan Kebabı:
• Patlıcan Musakka:
• Patlıcan Reçeli:
• Patlıcan Salatası:
• Patlıcan Yemeği:
• Patlıcanlı Kebap:
• Patlıcanlı Köfte:
• Patlıcanlı Kuzu Kebabı:
• Patlıcanlı Paşa Kebabı:
• Patlıcanlı Pilav:
• Patlıcanlı Saksı Kebabı:
• Patlıcanlı Tencere Kebabı:
• Pekmez Helvası:
• Pekmezli Ayva Dolması:
• Perdelli Pilav:
• Petibör:
• Peynir Helvası:
• Peynirli Gözleme:
• Peynirli Pide:
• Peynirli Poğaça:
• Peynirli Sigara Böreği:
• Peynirli Yufka Böreği:
• Pırasa Sarması:
• Pırasalı Yufka Böreği:
• Pırtımpı

Ş

• Şafak Çorbası:
• Şalgam Dolması:
• Şalgam Musakka:
• Şam Kebabı:
• Şam Tatlısı:
• Şeftali Kebabı:
• Şehriye:
• Şehriyeli Güveç:
• Şekerli Ayva Dolması:
• Şekerpare:
• Şerbet:
• Şıllık:
• Şırdan:
• Şiş Kebabı:
• Şiş Kebap:
• Şiş Köfte:
• Şiveydiz:
• Şöbiyet:

T

• Tabasco Sosu:
• Tahinli Patlıcan Salatası:
• Talaş Kebabı:
• Tandır Çorbası:
• Tandır Ekmeği:
• Tandır Kebabı:
• Tandır Şiş:
• Tantuni:
• Tapan:
• Tarator:
• Tarhana Çorbası:
• Tas Kebabı:
• Taş Köfte:
• Tava Ekmeği:
• Tavuk Çorbası:
• Tavuk Göğsü:
• Tavuk Şiş Kebabı:
• Tavuklu Kebap:
• Tavuklu Şehriye Çorbası:
• Tayın Ekmeği:
• Tekirdağ Köftesi:
• Tel Kadayıf:
• Telli Peynir:
• Tencere Kebabı:
• Tepsi Kebabı:
• Tepside Çubuk Kebabı:
• Terbiyeli Etli Pırasa:
• Terbiyeli Köfte Pirinçli:
• Testi Kebabı:
• Tırnak:
• Tırtıl Baklavası:
• Tike Kebabı:
• Tiramisu:
• Tire Köfte:
• Tirit:
• Tirşik Çorbası:
• Tokat Kebabı:
• Topalak:
• Topkapı Kebabı:
• Tortellini:
• Toyga Çorbası:
• Tulumba Tatlısı:
• Tutmaç Aşı:
• Tükürüklü Köfte:

U

• Un Helvası:
• Urfa Kebabı:

Ü

• Üzümlü-Kayısılı Kek:

V

• Van Otlu Peyniri:-(Terbiyeden-Yoksunum)-
• Vişne Hoşafı:-(Terbiyeden-Yoksunum)-

Y

• Yağ Çorbası:
• Yağlama:
• Yahni:
• Yalancı Dolma:
• Yalancı İskender:
• Yanardağ Kebabı:
• Yaprak Sarması:
• Yarma Çorbası:
• Yayla Çorbası:
• Yayla Kebabı:
• Yayla Köfte:
• Yengen:
• Yenidünya Kebabı:
• Yeşil Domates Yemeği:
• Yeşil Mercimek Çorbası:
• Yeşil Mercimek Plaki:
• Yeşil Salata:
• Yeşil Soğanlı Et:
• Yeşil Zeytin Piyazı:
• Yeşil Zeytinli Çörek:
• Yırtma:
• Yoğurtlu Bulgur Köftesi:
• Yoğurtlu Kebap:
• Yoğurtlu Patates:
• Yoğurtlu Semizotu Salatası:
• Yoğurtlu Ufak Köfte:
• Yörük Kebabı:
• Yufka:
• Yufkalı Saç Kebabı:
• Yumru Köfte:
• Yumurta:
• Yumurta Salatası:
• Yumurta Tozu:
• Yuvarlama:
• Yüksük Çorbası:

Z

• Zerde:
• Zeytinyağlı Bakla:
• Zeytinyağlı Barbunya Plaki:
• Zeytinyağlı Enginar:
• Zeytinyağlı Havuç:
• Zeytinyağlı Kereviz:
• Zeytinyağlı Pırasa:
• Zeytinyağlı Pirinçli Fasulye:
• Zeytinyağlı Şalgam:
• Zeytinyağlı Taze Fasulye:
• Zeytinyağlı Yer Elması:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

Adana'dan Yemek Tarifleri

  Adana'dan Yemek Tarifleri  Adana yöresinin zengin bir mutfağı bulunmaktadır. Mutfağın bu kadar zengin olmasının nedeni çeşitli kültürlerin etkisinde kalmasıdır. Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve çeşitli baharatların kullanılmasıdır. Aynı zamanda süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bol miktarda kullanılmaktadır.  Adana kebabı çok ünlüdür. Bunun yanında bol yeşillik, ezme, salata yenir ve mevsimine göre ayran veya yöreye özgü şalgam suyu içilir. Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, çingene kebabı, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerindendir. Adana'dan Yemek Tarifleri  Ispanaklı veya Etli Kömbe  Malzemeler:  4 kg. un  1 su bardağı yağ  1 tatlı ...

Artvin'den Yemek Tarifleri

 Artvin'den Yemek Tarifleri Yöresel yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında Ağartı denilen süt ve süt mamüllerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. Yörede yetişen sebze ve kır otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır. Hamur işlerinde; hinkel, cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır. Hinlek ve cergebas denilen hamur yiyecekler çevreye özgüdür. Topluca yapılan “harfana”larda ve ziyaretlerde taze etlerle ve ağaç şişlerle hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. Ayrıca köylerde kışlık kavurma yapıp saklanır. Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. Çorbalardan “püşürük” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesimin...