Ana içeriğe atla

DOĞAL EV YAPIMI KATKISIZ ORGANİK ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

 

Elma sirkesi ise günlük kullanımda sirkeler arasında en çok tercih edilen sirkedir. Mutfağınızda sıklıkla kullandığınız her evin olmazsa olmazı elma sirkesini eviniz de tamamen doğal bir şekilde elde edebilirsiniz. Bu saye de kullanacağınız sirke marketlere satılan sirkelere göre hem daha sağlıklı hem de doğal olacaktır. 

Sirke, çoğunlukla meyvelerden elde edilen ekşi tattaki asidik bir sıvıdır. Hemen hemen herkesin evinde daima bulunan sirke daha çok salatalarda, turşularda ve yemeklerde kullanılmaktadır. 

Ayrıca iyi bir temizleyici etkisi bulunan sirkenin temizlik malzemesi olarak da çok yönlü kullanım alanları vardır. Elma sirkesinin sizler için iki tarifini paylaşıyoruz. İlk tarifte yalnızca elmanın kabukları ile sirke yapılırken ikinci tarifte elmanın kendisiyle sirke yapımı anlatılmaktadır. İstediğiniz tarifi uygulayabilirsiniz. 

BİRİNCİ TARİF 

– Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? 

(Elma Kabuklarından) 

Malzemeler

* 2 tane elmanın kabuğu 

* 3 buçuk su bardağı içme suyu 

* 2 çorba kaşığı hazır sirke 

* Kuru ekmek 

* 1 litrelik cam kavanoz 

Elma Kabukları İle Elma Sirkesi Yapılışı: 

İlk olarak kavanozun içerisine su konulur. Ardından kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve 2 kaşık sirke ilave edilir. Elmaların kabukları biraz kalın olacak şekilde soyulur ve kavanozun içerisine yalnıza kabukları ilave edilir. 

10 gün boyunca karanlık bir ortamda bekletilir. Elma sirkesi yaptığınız kavanozun ağzını kapatmamalısınız. İçerisine hava alarak sirkeniz oluşacaktır. 

Toz veya sinek girmesini önlemek için bir tülbent ile kapatabilirsiniz. Ara sıra içerisine hava gitmesi için sirkenizi karıştırmayı unutmayın. Pelteleşmeye başlayınca sirke oluşmuş demektir. Tadına bakarak sirkenin olup olmadığını anlayabilirsiniz. 

Sirke olduktan sonra bir tülbent ile süzün ve cam kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Ara sıra pelteleşme tekrar olabilir hiç üzülmeyin tekrar süzüp kullanabilirsiniz. 

İKİNCİ TARİF – ELMA KULLANARAK – 

Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Yapımı Malzemeler: 

* 8 tane orta boy elma 

* 2 litre içme suyu 

* 2 çorba kaşığı bal 

* 1 tatlı kaşığı tuz 

* 2 litrelik cam kavanoz 

Ev yapımı doğal elma sirkesi tarifi: 

Elmalar sap ve çekirdeklerinden ayıklandıktan sonra doğranarak kavanozun içerisine konulur. Üzeri biraz geçecek şekilde içme suyu ilave edilir. Ardından diğer tüm malzemeler eklenir. Kavanozun kapağı kapatılmamalıdır. 

Sirke oluşumu için hava kabın içerisine hava girmelidir. Bu sebeple bir tülbent ile kavanozu kapatmanız yeterli olacaktır. Sirkenin oluşumu için 2 ay beklemelisiniz. Ara sıra kavanozu çalkalamayı unutmayın. 

Sirke oluştuğunda kavanozun içerisinde mantar küfü oluşacaktır. Bu tamamen normal bir durumdur. Sirkeniz oluştuktan sonra yine bir tülbent yardımıyla sirkeyi süzüp cam bir kavanoza koyunuz. 

Sirkenizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.  

ELMA SİRKESİ GELMİŞ GEÇMİŞ MUAZZAM DERECEDE KULLANIM ALANI VE FAYDASI OLAN BESİNDİR. BİLHASSA DOĞAL EV YAPIMI ELMA SİRKESİ… 

BU TARİFİ MUTLAKA ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ, HERKES ÖĞRENSİN. SAĞLICAKLA KALINIZ.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...

Füme Balık Tabağı Nasıl Hazırlanır

Malzeme: 1 dilim somon füme  1 dilim mersin füme  1 dilim lakerda  4 adet sardalya tuzlama  4 sap dereotu  2 adet salatalık  2 adet domates  4 adet marul yaprağı  4 ince dilim rokfor peyniri Yapılışı: Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yaprağı ile birlikte tabakların ortasına koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapın. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiğiniz lakerda ve tuzlu balığı yıkayıp tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyağı ile limon ilave edin. Balıkları domatesin etrafına dizin. Aralarına soyulup dilimlenmiş salatalıkları ve dereotlarını yerleştirip süsleyin. Tabağın bir kenarına da bir ince dilim rokfor peynirini yerleştirin ve soğuk servis yapın.