PRATİK ÖLÇÜLER | |||
Malzemeler | 1 Su Bardağı | 1 Çay Bardağı | 1 Kahve Fincanı |
(250 gr.lık) | (100 gr.lık) | (75 gr.lık) | |
Su | 250 gr | 100 gr | 75 gr |
Süt | 250 gr | 100 gr | 75 gr |
Şarap | 240 gr | 60 gr | |
Toz Şeker | 200 gr | 80 gr | 70 gr |
Pirinç | 200 gr | 100 gr | 70 gr |
Bulgur | 200 gr | 75 gr | 60 gr |
Fasulye | 200 gr | 75 gr | 60 gr |
Mercimek | 200 gr | 75 gr | 60 gr |
İrmik | 180 gr | 70 gr | 55 gr |
Pudra Şekeri | 180 gr | 70 gr | 55 gr |
Un | 160 gr | 70 gr | 50 gr |
Peynir (rende) | 100 gr | 40 gr | 25 gr |
Badem (çekilmiş) | 100 gr | 40 gr | 25 gr |
Ceviz (çekilmiş) | 100 gr | 40 gr | 25 gr |
Zeytinyağ | 220 gr | 90 gr | 65 gr |
Ayçiçek yağı | 220 gr | 90 gr | 65 gr |
Eritilmiş yağ | 220 gr | 90 gr | 65 gr |
SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için) 4 adet büyükçe Kuru Soğan 6 su bardağı Et Suyu yada Su 1 fincan Un 2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir 2 yemek kaşığı yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.
Yorumlar
Yorum Gönder