Ana içeriğe atla

MANTARLI TAVUK SOTE

 




MANTARLI TAVUK SOTE 

Malzemeler : (4 kişi için) 

1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 

200 gr mantar kibrit kutusu kadar Kaşar 

Peyniri 1 kaşık tereyağ 

Tuz, Karabiber 

Hazırlanışı : 

Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun. Tavuklar kendi suyu ile pişerken diğer tarafta mantarları yıkayıp kuşbaşı doğrayın. Tavukların üzerine ekleyin. Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar ceye kadar pişirin. Çok fazla sulanırsa suyun birazını alıp harika bir çorba yapımında kullanabilirsiniz. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Hepsini ateşe dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın. Sıcakken servis yapınız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...

Füme Balık Tabağı Nasıl Hazırlanır

Malzeme: 1 dilim somon füme  1 dilim mersin füme  1 dilim lakerda  4 adet sardalya tuzlama  4 sap dereotu  2 adet salatalık  2 adet domates  4 adet marul yaprağı  4 ince dilim rokfor peyniri Yapılışı: Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yaprağı ile birlikte tabakların ortasına koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapın. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiğiniz lakerda ve tuzlu balığı yıkayıp tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyağı ile limon ilave edin. Balıkları domatesin etrafına dizin. Aralarına soyulup dilimlenmiş salatalıkları ve dereotlarını yerleştirip süsleyin. Tabağın bir kenarına da bir ince dilim rokfor peynirini yerleştirin ve soğuk servis yapın.