Ana içeriğe atla

TAVUK GÜVEÇ

 

TAVUK GÜVEÇ 

Malzemeler : (6 kişi için) 

  • 1 adet besili Tavuk 
  • 3 yemek kaşığı Tereyağ 
  • 5 adet Yumurta 
  • 1 çay fincanı rendelenmiş Kaşar 
  • Hindistan Cevizi 
  • ½ litre Süt 
  • 1 su bardağı Un 
  • 3 su bardağı Galeta Unu 
  • 2 su bardağı Kızartma Yağı 
  • Tuz, 
  • Karabiber, 
  • Kekik 

Hazırlanışı : 

Tavuğu yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip orta hararette pişirin. Soğuyunca etlerini ayırarak ince ince doğrayın. Unu bir kapta tereyağıyla hafifçe kavurun.

Su yada et suyu ekleyip karıştırın. koyulaştığında içine yumurta sarılarıyla kaşar peyniri rendesini ekleyin. Kıyılmış tavuk etlerini bir kaba koyup, bir fiske Hindistan cevizi ve karabiber serperek karıştırın. Biraz piştikten sonra hafif yağlanmış bir kap içine alın. Karışımdan bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve galeta ununa bulayın. Bir kaba kırdığınız yumurtayı çatalla iyice çırpın. Galeta ununa buladığınız tavuk etlerini yumurtaya batırdıktan sonra yeniden galeta ununa bulayıp tavada pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış patates eşliğinde servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için)  4 adet büyükçe Kuru Soğan  6 su bardağı Et Suyu yada Su  1 fincan Un  2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir  2 yemek kaşığı yağ  Tuz, Karabiber  Hazırlanışı :  Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır. Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur. Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

İstanbul Mutfağı

  İstanbul Mutfağı,  Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.  İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.  Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.  Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. İstanbul'da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.  Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur. Ancak lezzetli yöresel yemekler tip...

Füme Balık Tabağı Nasıl Hazırlanır

Malzeme: 1 dilim somon füme  1 dilim mersin füme  1 dilim lakerda  4 adet sardalya tuzlama  4 sap dereotu  2 adet salatalık  2 adet domates  4 adet marul yaprağı  4 ince dilim rokfor peyniri Yapılışı: Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yaprağı ile birlikte tabakların ortasına koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapın. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiğiniz lakerda ve tuzlu balığı yıkayıp tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyağı ile limon ilave edin. Balıkları domatesin etrafına dizin. Aralarına soyulup dilimlenmiş salatalıkları ve dereotlarını yerleştirip süsleyin. Tabağın bir kenarına da bir ince dilim rokfor peynirini yerleştirin ve soğuk servis yapın.